Izraeli és amerikai jesivák elvégzése után a Central Yeshiva Tomchei Tmimim Lubavitz-ban avatták rabbivá 1988-ban.  Oberlender rabbi a Vasvári Pál utcai zsinagóga és Pesti Jesiva vezetőjeként tevékenykedik. Megalapította a Gut Sábesz című heti- és az Egység című havilapot, de nevéhez fűződik számos hiánypótló mű – mint a hétköznapi, sábeszi és ünnepi imakönyvek – magyarországi kiadása és több vallásjogi tanulmány. Elismert háláchá szaktekintély, a Budapesti Ortodox Rabbinátus vezetője.

Oberlander BáruchA Budapesti Ortodox Rabbinátus vezetője

Rabbinikus tanulmányait a francia Institut Superieur D’etudes Rabbiniques et Talmudiques-ban és Central Lubavitch Yeshivot-ban (N.Y.) végezte. Letette a szófér (hivatásos tóramásoló) és a mohél (hagyományos körülmetélő) vizsgákat is. 2007-ben a Debreceni Tudományegyetem Történelemtudományi kara doktorrá avatta, disszertációja 2008-ban a Noran kiadó által, a Zsidó szakadás címmel került kiadásra. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség alapítója és vezető rabbija, az Óbudai zsinagóga rabbija.

Köves SlomóAz Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség alapítója és vezető rabbija, az Óbudai Zsinagóga rabbija

2003-ban avatták rabbivá izraeli, thaiföldi és Costa ricai jesivák elvégzése után, 2011-ben megszerezte az Izraeli Rabbinátus oklevelét is. Közel tíz éve, 2009 óta tölt be rabbifunkciót Budapest egyik legnagyobb zsidó közösségében a Nagyfuvaros utcai zsinagógában. Az épülő Zsilip – újlipótvárosi zsidó közösségi tér és zsinagóga – leendő rabbija. Előadásainak fő témája a 21. század modern társadalmát érintő háláḥikus problematikák.

Glitzenstein SmuelZsilip – újlipótvárosi zsidó közösségi tér és zsinagóga – rabbija

A gimnázium elvégzése után két évet a Pesti Jesivában, majd négy éven át a tel avivi Cházon Elijáhu Chabad jesivában folytatta tanulmányait. Áser aktív szerepet vállal a fiatalok tanításában, így például az Átid ifjúsági programjainak szervezésében is részt vesz. Rabbifeladatokat lát el az Olajág Otthonokban az EMIH idősotthon hálózatában, 2018 nyaráig pedig másodrabbi teendőket látott el a Vasvári Pál utcai zsinagógában. 2018 szeptemberétől a Budavári Imaház rabbija.

Faith ÁserAz Atid Ifjúsági Szervezet rabbija

Mérnök, kultúrtörténész. Kutatásának fókuszában a magyarországi zsidó hitközségek története és a haszid közösségek állnak. Négy régió (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs megye, Közép-Alföld és Balaton környéke) zsidó vonatkozásának turisztikai ismertetése négy kiadvány formájában 2018-ban és 2020-ban láttak napvilágot a Mazsike gondozásában. 134 vidéki zsidó hitközségről szóló, a korabeli felekezeti sajtó feldolgozásán alapuló Zsidó örökség – Vidéki zsidó hitközségek Magyarországon című kutatása 2021-ben jelent meg egy 800 oldalas könyvben. Mint az Egység főszerkesztő-helyettese a Judapest anno című rovat vezetője.

Cseh ViktorAktív tagja és szervezője a zsidó kulturális életnek hazai és nemzetközi szinten egyaránt

Rabbinikus tanulmányait New York-i jesivákban, a Yeshivat Shaarei Torah-ban és a Yeshivat Rabbeinu Chaim Berlin-ben végezte. E mellett a Touro College-ban marketing szakon végzett. Több, mint 10 évig vezető kereskedelmi televízióknál dolgozott vezető beosztásokban, az elmúlt két évben pedig saját vállalkozásait vezeti, emellett különböző zsidó szervezetekben tevékenykedik. Előadásainak fő tárgya a zsidó történelem.

Megyeri Jonatán Előadásainak fő tárgya a zsidó történelem
Stell Isaac

Nógrádi Sára a Massachusetts állambeli Brandeis Egyetemen tanult angol irodalmat és történelmet, azt követően pedig a New York-i Machon Chana női jesivában folytatta tanulmányait. 1999-ben kötött házasságot Nógrádi Bálinttal, akivel 6 gyermeküket nevelik. 2003-ban, mint chabad-lubavicsi küldöttek költöztek Budapestre, Sára szinte a kezdetektől a Bét Menáchem Héber-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskolában és Óvodában dolgozott, először mint tanító, jelenleg pedig mint az óvoda igazgatóhelyettese.

Nógrádi SáraTanárként egyik kedvenc témája a zsidó női szerepvállalással kapcsolatos kérdések