Bevezetés a Kabbala tudományába

Előadó: Köves Slomó

Egy nyolc részes kurzus keretében betekintést nyerhetünk a kabbala és a zsidó misztika filozófiájának alapgondolataiba. A szemináriumsorozat jól kidolgozott, egymásra épülo előadásokból áll, melynek végére a hallgatók elsajátítják a Kabbala alapgondolatait. Az előadássorozatot Köves Slomó rabbi tartja, aki több mint tíz éve foglalkozik mélyrehatóan a kabbala és a chászid filozófia tudományával.

Fejezetek:

Kabbala és lélektan

Előadó: Köves Slomó rabbi

Köves Slomó rabbi egy nyolcrészes előadás-sorozat keretében mutatja be a kabbala főbb alapelveit az emberi lélek működéséről, az isteni és állati-ösztön lélekről, a jó és a rossz viszonyáról és az emberi élet céljáról.

Fejezetek:

Zohár – Szemelvények elemzése

Előadó: Köves Slomó rabbi

Köves Slomó hat részes előadássorozata betekintést ad a Kabbala egyik legfontosabb alapművébe a Zohár, a Ragyogás könyvébe. A Tóra szakaszaihoz írt misztikus magyarázat a hagyomány szerint a szent talmudi bölcs, Simon bár Jocháj rabbi szerkesztésében született.

Fejezetek:

Nyolc alaptéma a Kabbala szemszögéből

Előadó: Köves Slomó rabbi

Köves Slomó előadássorozata az élet, a teremtés, a lélek és Isten témáit mutatja be közérthető módon, a Kabbala szemszögéből.

Fejezetek:

Micvák a Kabbala szemszögéből

Előadó: Köves Slomó rabbi

Míg a Talmud a “Mit hogyan-ra” a Kabbala a “Mit miért-re” teszi a hangsúlyt. Köves Slomó rabbi előadás sorozatában a különféle micvák, bibliai parancsolatok misztikus, filozófiai értelmezésével ismerkedhetünk meg.

Fejezetek:

Hit a Kabbala tükrében

Előadó: Köves Slomó rabbi

Köves Slomó előadás sorozatában a harmadik lubavicsi rebbe, Menachem Mendel Schneersohn (1789-1866), vagy másik nevén a Cemách Cedek, Derech micvotechá című művének egy részét tekinti át. A Micvák útjai című könyv mély kabbalisztikus filozófiai magyarázatokat ad az egyes tórai parancsolatok jelentéséhez. Az előadás sorozat az Örökkévalóba vetett hit micvájának természetét és jelentését fejti ki.

 

Fejezetek: