Különleges kurzusok a ZSTSZ-en: gasztro és történelmi kurzusokkal vár a tavasz!

A ZSTSZ a 2018-as tavaszi kurzusán két népszerű előadássorozatot indít útjára: gasztro kurzusára a kóser konyhát jobban megismerni vágyókat várja, történelmi kurzusa pedig a magyar zsidó történelem századait kívánja feldolgozni.

6 ALKALMAS KÓSER GASZTROKURZUS: Február 1. – március 22. között, csütörtökönként 19:00

Mit jelent a kóser? Miért és hogyan lehet kóser konyhát, éttermet vagy éppen üzemet vezetni? Zsidó gasztronómiai gyorstalpalót indítunk február 1. és március 22. között, csütörtök esténként 19:00 órától. A hat alkalmas kurzus keretében az általános és kultúrtörténeti kóser finomságok mellett a résztvevők mélyebb betekintést nyerhetnek Purim és Peszách ünnepi fogásainak elkészítésébe és szimbolikájába.

Részletek: zstsz.hu/aktualis-program/

 

“A MAGYAR ZSIDÓ TÖRTÉNELEM SZÁZADAI” – TÖRTÉNELMI KURZUS: Február 6. – május 22. között.

A ZSTSZ február 6. és május 22. között „A magyar zsidó történelem századai” címmel 12 alkalmas kurzussorozatot indít. Az érdeklődők kedd esténként 19:00 órától másfél órás, interaktív előadások keretében ismerkedhetnek meg az 1000 éves magyar-zsidó együttélés legérdekesebb szeleteivel.

Részletek: zstsz.hu/aktualis-program/